Westelijke Ring (R27) in Tienen: Onderhoudswerken aan rotonde Grijpenveld

Regio
Gemeente
Weg
Datum 6 mei 2019 - 20 mei 2019

Update 07/05/19: Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft beslist om nog een bijkomende strook op de rotonde te verharden. De grasstrook op de rotonde komende vanuit de E40 richting Tienen (Grijpenlaan) wordt ook aangepakt en verhard in functie van het uitzonderlijk vervoer om te vermijden dat in de toekomst zich hier hetzelfde probleem stelt. Daardoor heeft de aannemer hier - afhankelijk van de weersverwachting -  nog een week extra werk. Eerst moeten beide stroken rijrichting E40 volledig uitgehard zijn, voor hij aan deze bijkomende strook kan beginnen.

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 6 mei 2019 met werken aan de Westelijke Ring (R27) op de rotonde ter hoogte van bedrijventerrein Grijpenveld. Wegen en Verkeer zal een betonnen verharding plaatsen langs de rotonde. Volgens de huidige planning zullen de werken duren tot zondag 12 mei.

Weghalen metalen platen langs de rijweg

In de berm langs de rotonde op de Westelijke Ring richting Sint-Truiden liggen op dit moment metalen platen. Dit is een tijdelijke maatregel. Wegen en Verkeer gaat deze platen weghalen en in de plaats een fundering en betonnen verharding plaatsen. Dit is nodig om het gewicht van het vrachtverkeer te dragen op de rotonde.

Verkeer richting Hasselt op versmalde rijstrook

Tijdens de werkzaamheden zal er lichte hinder zijn voor het verkeer. Aan de kant van de rotonde richting Sint-Truiden wordt het verkeer op versmalde rijstroken geleid.