Hasselt, Beringen, Heusden-Zolder: reiniging onkruidgevoelige carpoolparkings

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal in de nacht van 14 op 15 juni de carpoolparkings in Hasselt, Paal en Zolder reinigen. Deze werkzaamheden passen binnen de periodieke reiniging van de Limburgse carpoolparkings. Tijdens de reinigingsbeurten in maart 2019 werd al 4,8 ton veegvuil opgeruimd op de 9  Limburgse carpoolparkings.  

De aannemer zal de reinigingswerken uitvoeren tijdens de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 juni 2019 tussen 20.00 uur en 06.00 uur. Om deze werken goed uit te kunnen voeren, dienen de parkings volledig leeg te zijn. Er geldt een parkeerverbod. Ter plekke werden deze werken al ruim op voorhand aangegeven. 

Onkruid bestreden met speciale borstel
De carpoolparkings in Hasselt, Paal en Zolder zijn het meest onkruidgevoelig omdat ze voorzien zijn van waterdoorlatende klinkers. In de voegen groeit sneller onkruid. Daarom krijgen ze jaarlijks een extra reinigingsbeurt in vergelijking met de andere Limburgse carpoolparkings.

Met een speciale onkruidborstel worden de voegen tussen de klinkers grondig zuiver gemaakt. Door haar innovatieve ‘bloemvorm’ en hogere omtreksnelheid, heeft deze borstel een grotere impact op het onkruid dan traditionele borstels. Zo wordt het onkruid effectief bestreden op een milieuvriendelijke manier.