Onderhoudswerken op N60 tussen Zwijnaarde en De Pinte

Het Agentschap Wegen en Verkeer start met onderhoudswerken op de N60 tussen Zwijnaarde en De Pinte op maandag 14 oktober. De aannemer werkt tussen het kruispunt "Hutsepot" in Zwijnaarde en het kruispunt "Den Beer" in De Pinte. Na de voorbereidende werken rijdt het verkeer vanaf 21 oktober op N60 langs de werfzone over één rijstrook in de beide richtingen. Fietsers volgen een omleiding van bij de aanvang van de werken op 14 oktober. Deze werken duren tot midden november 2019. De planning kan nog wijzigen door de weersomstandigheden.

 

Wat houden de werken in?
De aannemer start met de structurele onderhoudswerken op de N60 tussen het kruispunt met de Hutsepotstraat en het kruispunt "de Klosse" in Zwijnaarde in beide richtingen en tussen de kruispunten "Den Beer" in De Pinte en "De Klosse" in de rijrichting Gent.  Er komt geluidsarm asfalt dat de geluidsoverlast langs de N60 sterk zal doen verminderen. In een eerste fase vanaf 14 oktober start de aannemer met de voorbereidende werken zonder inname op de N60.  Vanaf 21 oktober starten de asfaltwerken. De werken zijn sterk weersgevoelig en duren, als alles loopt volgens plan, tot midden november.

Verkeerssituatie 
Vanaf maandag 21 oktober rijdt het verkeer op de N60 rijdt langs de werfzone over één rijstrook in elke richting. Alle kruispunten blijven open. Fietsers rijden gedurende de volledige duur van de werken, vanaf 14 oktober om in beide richtingen. 

Minder hinder
AWV werkt in verschillende fases om de uitvoeringstermijn zo kort mogelijk te houden en het verkeer op de N60  tijdens de werken mogelijk te maken. Het stuk van de N60 tussen de kruispunten "Den Beer" en "De Klosse" rijrichting Oudenaarde wordt in het voorjaar, als het complex aan de Pinte klaar is, onder handen genomen. 

Alle info over deze werken kunt u nalezen op www.wegenenverkeer.be/Gent