Opnieuw reiniging Limburgse carpoolparkings

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal in de nacht van 11 op 12 oktober weer 4 carpoolparkings in Limburg reinigen. Om grondig en efficiënt te werk te kunnen gaan, geldt tijdens de reinigingswerken een parkeerverbod. De andere 5 carpoolparkings blijven beschikbaar als alternatief. Tijdens de reinigingen vorig weekend, moesten slechts 2 foutparkeerders worden getakeld. 

 

De reiniging gebeurt grotendeels met een grote borstelwagen. Om de parking efficiënt en doeltreffend te kunnen reinigen, is het belangrijk dat die volledig leeg is tussen 20.00 uur en 6.00 uur. Daarom kondigt het agentschap deze reinigingswerken intensief op voorhand aan. 

Tijdens de reiniging op de 5 andere parkings, vorig weekend, moest de politie in totaal slechts 2 voertuigen laten takelen. Deze negeerden de aankondigingsborden en parkeerverbod, dat enkele dagen op voorhand werd geplaatst. Alle andere bestuurders hadden dus wel oren naar de uitvoerige voorafgaande communicatie van het Agentschap Wegen en Verkeer.

Tijdens de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 oktober 2019 zijn de volgende parkings aan de beurt:
 

  • Diepenbeek
  • Heusden-Zolder
  • Lummen 
  • Maasmechelen 

Alternatieve parkings beschikbaar tijdens reinigingswerken
Om de hinder te beperken, zal de aannemer op elke parking één nacht (20.00 uur - 06.00 uur) doorwerken. Voor de reinigingswerken zijn de parkings in 2 reeksen opgesplitst, zodat de andere nabijgelegen carpoolparkings als alternatief beschikbaar blijven voor de pendelaars. 

Omdat de carpoolparking van Maasmechelen relatief ver van de andere locaties ligt, voorziet het agentschap i.s.m. het gemeentebestuur een alternatief in Maasmechelen zelf. Deze carpoolers kunnen tijdens de reinigingswerken gebruik maken van de gemeentelijke parking langs de Kolenmijn Limburg-Maaslaan tegenover het voetbalstadion van Patro Eisden Maasmechelen.