Vernieuwing wegdek Leuvensesteenweg (N26) in Mechelen

Van 17 tot en met 28 juni voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV)  werken uit op de Leuvensesteenweg (N26) in Mechelen. Het wegdek wordt er vernieuwd tussen de spoorwegbrug nabij Planckendael en het kruispunt met de Trianonlaan (N267). Tijdens de werken geldt er enkelrichtingsverkeer op de Leuvensesteenweg: richting Leuven blijft er steeds verkeer mogelijk, richting Mechelen volgt het verkeer een omleiding. 
 

Vernieuwing wegdek

Op de Leuvensesteenweg is het wegdek aan vernieuwing toe. De werfzone loopt vanaf de spoorwegbrug over de N26 ter hoogte van Planckendael tot net voor het kruispunt met de Trianonlaan. Dit is ongeveer een afstand van 700m. Naast de asfaltlagen wordt ook de fundering onder de rijbaan grotendeels opgebroken en vernieuwd. Behalve meer rijcomfort, zal het nieuwe wegdek ook de geluids- en trillingshinder voor omwonenden verminderen.
 

Werken in twee fases

De werken zijn opgedeeld in twee fases van telkens vijf werkdagen. Van maandag 17 tot en met vrijdag 21 juni (fase 1) werken we richting Mechelen, van maandag 24 tot en met vrijdag 28 juni wordt er gewerkt richting Leuven. Tijdens de weekends wordt er niet gewerkt en is er geen hinder.
 

Verkeerssituatie

Tijdens de gehele duur van de werken blijft verkeer staduitwaarts van Mechelen naar Leuven steeds mogelijk. Verkeer stadinwaarts van Leuven naar Mechelen volgt een omleiding via de Trianonlaan, E19, Mechelen-Zuid, Brusselsesteenweg/Postzegellaan/Hendrik Consciencestraat (N1), R12 en N26.
Aangezien het fietspad mee vernieuwd wordt, kunnen fietsers niet over het fietspad rijden langs de kant waar gewerkt wordt. Zij moeten oversteken naar het fietspad aan de overzijde via de bestaande fietsoversteken, met name ter hoogte van inrit Planckendael en ter hoogte van kruispunt Trianon.
Bussen van De Lijn volgen een aangepaste dienstregeling ten gevolge van de werken.
 
Zijstraten die uitkomen in de werfzone worden afgesloten ter hoogte van de N26 en zijn dus niet toegankelijk vanaf de N26. Er worden lokaal omleidingen voorzien. De Prinsenhoekstraat en Prinsenveldstraat zijn tijdens de tweede week enkele dagen niet bereikbaar met de wagen.


 

Weersgevoelig

Asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/mechelen.

'Op het beeldmateriaal dat u samen met dit bericht bezorgd wordt, is copyright van toepassing. Het Agentschap Wegen en Verkeer vraagt met aandrang om bij publicatie van dit beeldmateriaal op online en offline media '© AWV' te vermelden als bijschrift bij het beeldmateriaal.'