Boutersem: Renovatie brug over E40 meegenomen binnen tijdelijke afsluiting Torenhofstraat door fietspadenproject

Weg
Datum augustus 2019 - voorjaar 2020 (afwerking gietasfalt)

UPDATE 18/03/20: Deze werf is stopgezet/uitgesteld tot nader order. Zodra er een nieuwe startdatum is, zal deze gecommuniceerd worden.

UPDATE 27/02/2020: Door het slechte weer heeft Wegen en Verkeer niet alle werken aan de brug kunnen afronden in de krokusvakantie. Op vraag van de gemeente wordt de brug voorlopig terug opengesteld voor het verkeer. De werken worden hervat in de paasvakantie. De planning van deze werken is sterk afhankelijk van de - soms onvoorspelbare - weersomstandigheden.

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt aan de renovatie van de brug van de Torenhofstraat over de E40 in Boutersem. Deze renovatie kadert in een project van de Vlaamse Landmaatschappij (VLM). Zij werken aan de verbetering van in totaal 10 kilometer aan fietsverbindingen in de gemeentes Bierbeek, Tienen, Hoegaerden en Boutersem. Wegen en Verkeer neemt een deel van de sanering van de brug voor haar rekening. Op de website van de Vlaamse Landmaatschappij leest u meer over het project 'Willebringen'.  

 

Vlaamse Landmaatschappij werkt aan fietsverbinding langs Torenhofstraat

De fietsverbinding langs de Tornhofstraat in Boutersem is een van de fietspaden die wordt aangepakt door de VLM. Deze weg loopt over de E40. De bovenkant van deze brug is toe aan renovatie. Om de hinder voor de weggebruiker te beperken, voert Wegen en Verkeer de renovatiewerken uit op het moment dat de VLM start met de werken aan de fietsverbinding zelf. In de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 augustus 2019 plaatst Wegen en Verkeer tijdelijke leuningen langheen de brug om nadien tijdens het afsluiten van de Torenstraat ook de bovenkant van de brug te saneren. 

 

Meer informatie via VLM

Voor meer informatie kan u terecht bij projectleider Annick Grillet via info.rvkwillebringen@vlm.be. U kan ook elke dinsdag tussen 9u30 en 12u00 zonder afspraak passeren in de werfkeet van VLM. Die bevindt zich op de Willebringsestraat in Willebringen, voorbij huisnummer 145 en bij de brug van TGV en E40.​