N253 tussen Bertem en Huldenberg: afgraven taluds en lokaal verharden voetpaden

Weg
Datum Najaar 2020 (onder voorbehoud)

UPDATE 11/03/2020: De uitvoering van deze ingrepen kan onder voorbehoud eind 2020 gebeuren. Aanvankelijk was meegedeeld dat dit in 2019 zou gebeuren. Omwille van vertragingen met onteigeningsprocedures en de aanvraag van een omgevingsvergunning, zal deze timing niet gehaald worden. Het Agentschap Wegen en Verkeer doet hoe dan ook al het mogelijke om deze ingrepen zo snel mogelijk uit te voeren. Zodra er een precieze uitvoeringsdatum is, zal Wegen en Verkeer die op deze webpagina aankondigen. Ondertussen werkt het Wegen en Verkeer ook voort aan de voorbereidingen van het grote herinrichtingsproject. 

Achtergrond: investeringsproject voor veilige fiets- en voetpaden langs de N253

In het kader van een investeringsproject van het Agentschap Wegen en Verkeer zal de N253 tussen Bertem en Huldenberg heringericht worden. Wanneer dat investeringsproject uitgevoerd zal worden, is nog niet geweten. Wegen en Verkeer heeft de afgelopen jaren al heel wat geïnvesteerd in de vele onteigeningen die nodig zijn om de fietspaden te kunnen aanleggen. Meer daarover lees je op deze pagina over dit project 

Ingrepen op kortere termijn

Wegen en Verkeer zal in 2020 op een aantal stukken langs de N253 taluds afgraven. Door het afgraven van de taluds kunnen voetgangers veiliger langs de N253 stappen. Daarnaast zal Wegen en Verkeer in bepaalde zones de voetpaden verharden. Op sommige plekken komt er een dolomiete verharding, op andere leggen we de voetpaden opnieuw aan in betonnen klinkers. Op de plannetjes in de rechterkolom van deze pagina kunt u zien waar dolomiet en waar betonnen klinkers zullen komen. Uiteraard zal Wegen en Verkeer bij de uitvoering van de graafwerken rekening houden met de uiteindelijke aanleg van fietspaden die in het kader van de grote herinrichting zal gebeuren.  

Voor de graafwerken kunnen gebeuren, zijn er op verschillende plaatsen onteigeningen nodig. De onteigeningen die nodig zijn voor de graafwerken die in 2020 starten, zijn niet dezelfde als die voor de uitvoering van de grote herinrichting.